Rozhovor s trenérem A mužstva Gustou Santariusem

04.03.2012 08:22

Jak probíhá zimní příprava?

Máme za sebou několik tréninků v tělocvičně,kde jsme se zaměřovali na fyzičku a posilování. Teď nás čeká řada přípravných zápasů,kde dám všem hráčům příležitost,aby mě přesvědčili,že do kádru patří a jsou připravení na start jarní sezóny.

Jaké ambice máte před jarní části sezóny?

Vzhledem k tomu,že spodní část tabulky se po posledních kolech podzimu hodně vyrovnala, tak v první řadě je pro nás prioritou záchrana. Myslílm si,že využijeme výhodu domácího prostředí (bude se hrát 8 zápasů ze 13) a účast v I.B třídě si zajistíme dříve a nebudeme se obavát až do konce soutěže.

Co kádr,zůstal stejný po podzimu nebo jsou nějaké změny?

Kádr se nám podařilo udržet stejný, ba naopak jsme získali dvě posily. Se Slezkých Rudoltic k nám přišel na půlroční hostování Jaromír Blažek,který je velký talent a jarní část by měl v našem dresu odehrát i Karel Burian, který má dlouholeté zkušenosti z divizní soutěže a určitě bude pro náš tým velký přínos. Jsem rád,že se nám povedlo proudloužit hostování brankáře Tomáše Heinzkeho z Krnova. A po zranění se vrátili Milan Novák a Martin Pelán.

Sledujete i dění v OP Bruntál?

Výsledky sleduji, přál bych postup Osoblaze. Mají šikovné mladé hráče a příjemné fotbalové zázemí. Ale podle informaci, které se k mně dostaly tak Jindřichov v zimní přestávce posílil a pro ně jiná varianta než vítězství v okrese a postup zpět do I.B třídy nexistuje.

Co říct na zavěr?

Rád bych pozval všechny fanoušky a občany našeho města na domácí utkání všech mužstev od přípravky až po muže. Myslím si,že výbor FK ve spolupráci s Městským úřadem se snaží dělat vše proto, aby tady fotbal zůstal a hrál důstojnou roli v dění města. 

 

Zpět